Acuvue oasys 1-day for astigmatismKontaktlinser Stockholm

Många människor idag använder både kontaktlinser och glasögon. Idag finns ett så brett linssortiment vad gäller material och styrkor att det passar så gott som alla synfel och på unga och gamla ögon.

1-gångslinser

Ett enkelt sätt att bära linser. Bara plocka av och kasta. Ingen rengöring behövs. Enkelt, hygieniskt och tidssparande. Många har denna typ av lins som komplement till glasögon vid tex sportaktiviteter

2-veckorslinser

Många som började med månadslinser och upplevde att dom blev belagda eller obekväma i slutet på månaden har valt att gå över till 2-veckorslinser. De har en väldigt bra komfort och ett bra syregenomsläppligt silikonbaserat material.

Månadslinser

Kan bäras för dagbruk eller dygnet runt bruk upp till en månad. Ibland kan styrkorna vara orsaken att man väljer månadslinser istället för endagslinser

Progressiva linser

Med åldern får man svårt att se på nära håll med sin avståndskorrektion. Då kan man gå över till progressiva linser. Dessa ger dig möjlighet att fortsätta med ditt linsbärande även vid stigande ålder.

Nattlinser

Ja du läste rätt. Är du närsynt och av någon anledning har svårt att bära linser? Det kan t ex bero på att du är torr i ögonen eller arbetar i en smutsig miljö.

Då kan nattlinser vara något för dig.

Barn och ungdomar kan behandlas med denna typ av lins för att hålla nere närsynthetsutvecklingen. Att kunna hålla ner styrkan på närsyntheten ger i förlängningen mindre risk för ögonsjukdomar.

Man bär en stabillins under natten för att tillfälligt ändra brytkraften på ögat och blir därmed rättsynt på dagen. Ring så berättar vi mer.Nattlinser (2)