Glasögon Stockholm

Bågar

Vårat bågsortiment är handplockat från bla olika mässor i världen tex. Milano och Paris. Tanken är att kunna erbjuda bågar av god kvalitet och ett annorlunda sortiment än många andra butiker har.

Bland våra märken hittar du:

Nyheten

KameManNen

Handgjorda bågar i titan av högsta kvalitet från Japan

KameManNen skylt

 

Nyheten

KameManNen Handgjorda Titanbågar från Japan

CELINE  För den medvetna kvinnan

Barton Perreira De 2 grundarna till Oliver Peoples har skapat sitt eget märke med en höjning av kvalitén

 

.

 

 

Caroline Abram Ett kvinnligt märke från Paris

 

 

 

 

 

 

 

Paul & Joe: Franskt kläd och bågmärke. Fantastiska modeller och färger. Köpta av oss i Paris.

 

 

 

 

Paul & Joe Little 

 

 

Oliver Peoples Ett välkänt glasögonmärke som ligger i framkant vad gäller färg och form

 

 

 

 

Etnia Barcelona: Spanska bågar med mycket färg. Familjeföretag med anor från 50-talet

 

 

 

Hackett: Klassiskt engelskt från London.

 

Oscar Magnuson: Som släkting till kungafamiljen har Oscar en känsla för det svenska. Har nyligen släppt en mycket spännande kollektion med annorlunda former som det nu moderna hexagonala formerna som syns mycket i både inredning och mode.

 

 

Götti: Designern och optikern Sven Götti är svenskfödd. Bor och verkar numera i Schweiz med sitt bågföretag. Tack vare sin erfarenhet och kunskap inom optikeryrket har han lagt vikt på både funktion och utseende. Götti betyder Gudfader på Schweizer-tyska.

 

 

 

 

Marc O´PoloMärket grundades av två svenskar och en amerikan och startade som ett klädmärke men är idag även mycket kända för sina glasögon, kollektionerna går ofta i naturliga färger.

 

 

 

 

Silhouette: Silhouette har tagit fram världens lättaste båge, det österiskiska företaget startade som ett familjeföretag men har nu expanderat och är ledande inom utvecklingen av lätta bekväma bågar. Det är främst kända för sina garnityrbågar.

 

Francois PintonFranskt familjeföretag med egen fabrik i Frankrike där både produktion och design sker ett renodlat glasögonföretag som vi på Hellström är mycket stolta över att vara en av få återförsäljare av i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasuma: Grabbarna bakom Vasuma startade som ett rockband men fick snabbt byta karriär till glasögon där det haft stor framgång. Det svenska märket firade 10 år 2015 och har expanderat både i Sverige och utomlands och ger dig chansen att vara stilsäker med det lilla extra.

Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö Glasögon hos en Optiker på Lidingö

 

 

 

Tom Ford: Tidigare chefsdesigner på Gucci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvatore Ferragamo

 

 

Taberg Ekologiska svenska bågar


taberg 1


Taberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

Vi har valt Carl Zeiss som vår glasleverantör med tanke på den kvalitet och det stora utbudet dom erbjuder

Enkelslipade glas: Dessa glas är anpassade för ett specifikt avstånd, tex. långt eller nära håll. Någon gång runt 40-45 års åldern blir det svårt att läsa med sina avståndsglasögon och då finns det möjlighet att kombinera avstånd/nära i ett progressivt glas.
Progressiva glas: Progressiva glas finns i många olika varianter. De senaste glasen görs individanpassade, utformade för varje person.
Terminalglasögon: När enkelslipade glas inte räcker till för att både se bildskärmen och tangenterna behöver du närprogressiva alternativt rumsprogressiva glas.

För glasen finns det olika sorters ytbehandlingar. Hårdyta och antireflexbehandling.

Plastglasen är repkänsliga, så det kan vara ekonomiskt att lägga på en hårdyta för att slippa repor som uppkommer vid tex. putsning av glasen.

Antireflexbehandlingen gör så att ljuset går igenom glaset istället för att studsa på ytan. Betraktaren ser dina ögon istället för blänket i glasen. Du som användare kommer också att uppleva en klarare syn genom glasen. Ytan är även glatt så smuts och damm inte fastnar så lätt.